Etikette på bane og drivingrange

Det er mange som golfer om dagen, og da er det viktig å ta hensyn til hverandre slik at alle kan få en best mulig opplevelse av runden.

Golfbanen skal være til glede for alle medlemmer og gjester. Er du en stolt golfer så oppfører vi oss etter visse regler og etikette slik vi lærte det på golfkurset.

Drivingrangen: Det blir borte mange baller hver dag. Det er IKKE lov å ta med baller fra rangen til spill på banen eller for trening utenom drivingrange og puttinggreen.

Nedenfor kan du se noen generelle råd for spill på banen:

• Rop «FORE» så HØYT du kan og med ÉN gang du ser at ditt slag kan være farlig for andre.
  • Forsikre deg om at ingen står tett inntil deg når du skal ta din prøvesving eller slå ditt slag.
  • Reparer nedslagsmerker og gjør det korrekt. Finner du ikke eget nedslagsmerke, så reparer du minst ett annet.
  • Oppslått torv skal legges tilbake og trykkes godt ned i underlaget.
  • Rak bunkeren etter deg og legg alltid raken i bunkeren med hodet i spilleretningen.
  • Full prøvesving tas helst utenfor tee. Tee er et begrenset og sårbart gressfelt.
  • Dersom du ser at banemannskapene arbeider. Vent på klarsignal før du slår ballen din.
  • Vær klar når det er din tur. Prøvesvingen kan du ta mens du venter.
  • Plasser utstyret ditt mot neste hull.
  • Slipp gjennom raskere spillere hvis det er plass foran.